O Velikonocích se Češi rozletí po celém světě, navštíví Paříž, Tokio i Curacao. Samostatně začali létat do Hurghady

28/3/2023

O Velikonocích se Češi rozletí po celém světě, navštíví Paříž, Tokio i Curaçao. Samostatně začali létat do Hurghady

Zájem o letenky na velikonoční svátky je o 20 procent vyšší než loni. Nejčastěji během nich lidé odletí do Paříže a Málagy, skokově ale narůstá zájem o individuální cestování do Egypta. Z dálkových destinací překvapivě vzrostl zájem o cesty do Japonska. Na Velikonoce si lidé pořizují také letenky do neobvyklých míst, jako je Samarkand v Uzbekistánu či Curaçao v Karibiku.

Podle portálu Letuška.cz cestující z Česka celkem navštíví o Velikonocích neuvěřitelných 335 destinací

Prodloužený víkend zlákal k cestování o pětinu víc lidí než loni. „Zájem o letenky na nadcházející svátky je značný. Přibývá leteckých spojení a ceny letenek jsou i díky tomu příznivější, zastavilo se jejich zdražování,“ uvedl Josef Trejbal, ředitel portálu Letuška.cz.

TOP destinace Letuška.cz na Velikonoce: Paříž, Málaga, Lisabon, Hurghada

Podle dat tohoto prodejce se Češi do svých oblíbených destinací vracejí. Na velikonoční svátky tak nejvíce lidí poletí do Paříže, Málagy nebo Lisabonu. Ale nejen tam lidé cestují po vlastní ose. „Roste počet Čechů, kteří individuálně cestují do Egypta. Objednají si ubytování podle vlastních zkušeností nebo recenzí na internetu, k tomu si jednoduše koupí letenku s pojištěním a jedou si užívat. Egypt je tak překvapivou čtyřkou v TOP žebříčku destinací, které Češi o Velikonoce navštíví,“ řekl Josef Trejbal.

TOP dálkové destinace Letuška.cz na Velikonoce: New York, Mauricius, Phuket. Skokanem je Tokio

Podle portálu Letuška.cz se prodávají letenky na termíny Velikonoc doslova po celém světě. Ze vzdálených míst jsou trháky New York, Mauricius a Phuket. „Největším a velmi nečekaným skokanem mezi vzdálenými destinacemi je Tokio. Japonsko je mezi Čechy čím dál oblíbenější pro svou gastronomii, kulturu i přírodu. Cestování tímto směrem navíc usnadňuje od konce března přímá linka do jihokorejského Soulu, odkud pak už je Tokio velmi lehce dosažitelné,“ vysvětlil Trejbal. Dodal, že trendem v rámci cest do exotiky je růst zájmu o cestování v třídě byznys. Tyto letenky cestující kupují často v akcích s předstihem nejméně 6 až 8 týdnů jsou pohodlná místa za velmi výhodné ceny. Z nejneobvyklejších destinací Češi navštíví o sváteční dny také Samarkand v Uzbekistánu, Oš v Kyrgyzstánu, Kano v Nigérii, Oran v Alžírsku nebo karibské Curaçao.